En hälsosammare grillning. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi479,2 kcalProtein39,8 gKolhydrater35,3 gFett18,9 gFibrer4 g4 portionerCa 400 g nötfärs (eller högrevsfärs)Salt & svartpeppar4 st hamburgerbröd2 tomater1 kruka sallat1 röd lök1/2 dl kalorifri ketchupTillredningDela färsen i fyra lika stora delar och forma till burgare utan att knåda eller arbeta med färsen för mycket
Höstens grytor och soppor som följer med in till vintern, vårens primörer och sommarens grillningar - alla har dom sin tjusning och är på något vis lika efterlängtade
Vi såg dom flera gånger redan förra sommaren, både hos bloggare, i tidningar och på tvn och blev sugna på att prova, men så försvann sommaren i en hast och ingen grillning hann ske av dessa spännande burgare
Pressa hårt så att de håller samman under grillningen. 600-700 gram nötfärs. 600-700 gram nötfärs. Det är inte för inte som Per Morberg har blivit populär, förutom sin personlighet lyckas han trolla fram de mest fantastiska recept
Grilla sparrisen lätt och pensla med lite olja under grillningen. Blanda i nötfärsen, forma till köttbullar och trä på spetten på samma vis som de andra
Vissa ska absolut vara på lamm, andra absolut på kyckling och en tredje absolut på nötfärs. Grilla spetten 5-7 minuter på medelvärme på vardera sida, pensla med marinaden under grillningen till oumphen får fin färg
Om några veckor kanske man kan ge sig ut till trädgårdsgrillen och grilla, men själv tänker jag minsann spara mig tills den där härliga första varma dagen när känslan för grillning infinner sig
Precis innan grillning så ringlar du över lite olivolja. Tänk på att ha lite tålamod vid grillningen, låt varje sida få lite färg innan du vänder dem så att de inte går sönder
Forma till biffar och låt de vila på folie en liten stund innan grillning. Krydda ev lite till med grillkrydda under grillningen, men det är en smaksak