Grillat kött bjöds det på till middag och till det gjorde jag lite färskpotatis i ugnen. "vi måste passa på mamma, när det är varmt ute" Ja vad ska man säga
Färsen finns ju i alla butiker, man ska bara hitta till köttdisken. Tryck snabbt ut bollarna till biffar genom att pressa dem med en ett bestämt tryck när de ligger på ett plant underlag
Halvera hjärtsalladen och grilla runt om på direkt grillning så den får fin färg. I fredags när jag gick och handlade på Coop i Lund, som har en fantastisk köttdisk, hittade jag en hel bit sidfläsk som såg jättefin ut
Jag spenderade fredagkvällen på Liseberg tillsammans med ett gäng matbloggare som blivit inbjudna för att äta ett vegetariskt julbord på den vegetariska restaurangen Green Room på Liseberg och smaka oss genom parken med alla dess utställare
När mamma och Daniel slutat åkte vi till Farsta centrum och tittade lite, sen va planen att sätta oss på en utservering i Tyresö och äta middag men det blev inte riktigt så, istället käkade vi tapas på en rätt nyöppnad där i Farsta
Oj, nu var det länge sen det blev nåt nytt här på bloggen. Eftersom vädret var toppen och det gäller att ta tillvara alla tillfällen till grillning så var planen för gårdagkvällens middag klar
Istället har man stansat ut en svampskiva som man har grillat att toppa med. De tar beställningar på mat från klockan fem och vid sex var typ alla middagsbord upptagna men alla barplatser var fortfarande lediga
Idag är barnen på förskola och fritids, vilket de inte var jätteglada över just idag. Nej, men jag jobbar i alla fall, jag har åtminstone ingen feber längre
Han visar på hur man med planering och rätt arbetsordning kan få ihop bra mat på en halvtimme. En av gästerna konstaterade att mina biffmackor såg snyggare ut än den på bilden i boken
Dagens lunchtips blir en krämig broccolisoppa som varit med här på bloggen för några år sen. Så resan får numera bli lite längre, den stressen som blir av att riskera att missa planet är inte att rekommendera