Grillad laxfile recept

0 Spara
Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
3 Spara
Grillad lax med sashimi rub

Grillad lax med sashimi rub

ca 800 g laxfilé med skinn1,5 tsk salt1/2 msk rostade sesamfrön1 tsk lätt krossade senapsfrön1/2 tsk farinsocker1/2 tsk röd chilipeppar1 tsk torkat sjögräs eller ett halvt ark sjögräs för sushi, finhackatBlanda alla ingredienser och lägg på laxen
2 Spara
Grillad lax med chutney

Grillad lax med chutney

Salta laxen. Bred mangosmöret på laxen och servera med grönsaker, lime, sås och bulgur. Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden. 600 g laxfilé med skinn
Sökförslag och sidor