Igår kväll grillade jag färsk lax för första gången. Till potatisen serverade jag kokt färskpotatis, sparris, citron och en vansinnigt god kall romsås på crème fraiche
Själva åt vi laxenmed basilikadressad nypotatis, romsås, limesyrad rödlök och grönsaker. Konstigt nog, med tanke på hur ofta vi äter lax och hur mycket hela familjen älskar lax
Fisken serverades med färskpotatis, en enkel bladsallad samt en gräddig kall romsås. Efter ett par veckors sommaruppehåll med fiske, var det förra veckan dags att igen ge sig ut i ett par tre dagar och pröva lyckan (eller skickligheten om man så vill)
Rör gärna ihop en kall sås som du kan servera till för dom som gillar det, kanske en romsås eller varför inte en citronsås, båda passar finfint att ha till och du hittar länkar till våra recept på såserna efter pirogreceptet som kommer här
Varmrökt portionslaxmed nypotatis och romsås. Krydda laxbitarna och rök/grilla indirekt i en klotgrill med uppblötta rökspån på de glödande grillbriketterna