vi grillade en bit lax med lite sallad och citron till. 8st Medelstora potatisar av fast typ2dl Gröna ärtor2st Saltgurkor, finskurna10cm Purjolök, finstrimlad2msk Bladpersilja, lätt hackatSalt & peppar från kvarnDijonsenap- och kaprissås (Vinegrettesås). 1-del Vinäger2½-del Rapsolja eller olivolja2-3msk Dijonsenap4msk Kapris, grovt hackadSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra
Skär laxfile i kuber. Sprid ut laxkuberna ovanpå. Häll såsen över lax och grönsaker. Lax i ugn med squash, grillad paprika och tomat (4 port). 500 g laxfilé (eller 3 laxfileer). 100 g röd grillad paprika (strimlad). 2 tsk grov dijonsenap. Jag använde iMat 500 g laxfilé. 3 laxfileer. 100 g röd grillad paprika. 2 tsk grov dijonsenap
Fyll på med aubergine, nötter och till sist laxen. 600-800 g färsk lax1 lime1 tsk citronpepparen nypa chiliflakesSkär skåror i laxen och gnugga in lime + kryddor. 1 burk ansjovisfilé (125 g)1 kruka korianderblad1 kruka persiljeblad1 vitlöksklyfta2 tomater, i klyftorsaften av 1 lime1 tsk dijonsenap1 dl riven parmesan2 msk olivolja2 msk vatten1 creme fraicheburkStoppa allt i en mixer och kör. -Mama Skogly ♥ 600-800 g färsk lax. 1 tsk dijonsenap
Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg. Dela varje laxfilé i 4 bitar så att du får stora kuber. Stek laxkuberna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min på båda sidor. 500 gram laxfilé , tinad. 2 msk dijonsenap