-) En fräsch enkel sallad med blandade blad, tomat, gurka, paprika och röd lök var också gott till. Jag grillade antrekå, eller entrecôte om vi ska vara noga, för första gången i mitt ganska långa liv den gångna lördagen
Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. 0,5 gurka. Sallad600 g flankstek eller entrecôte salt och svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisor 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl färska böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
Vi tog rökt entrecôte, getost, en traditionell röra på kyckling och valnötter och en grillad paprikadolma fylld med kryddigt ris, allt smakfullt upplagt med lite nötter, torkade mullbär, apelsin och aprikos
Salta och peppra entrecoten. Skär sedan bort köttet från benet, skiva det i skivor på en halv cm och lägg tillbaks dem vid benet på ett serveringsfat, entrecoten ska så att säga se hel ut igen