Gör tunna klyftor och kör sedan med varmluft i ugnen, se till så att de får mycket plats så att de blir härligt krispiga, de går bra att köra samtidigt som griljeringen av spjällen
Griljera i ca 30 min och pensla på glaze flera gånger under griljeringen. 6 pers3 gula lökar1 vitlök15 svartpepparkorn 5 kg tunna revbensspjällBarbecueglaze
Till griljering. Koka upp lagom mängd vatten i en lagom stor gryta, lägg i köttbenet och låt koka upp. Skumma väl efter en stund innan resterande ingredienser läggs i
Griljeringen. Jag sköljde av den i kallt vatten, behöll nätet kvar kring skinkan och stoppade ner den i Crock-Pot, lite lagerblad, pepparkorn, lök och morot, satt i en termometer
Bred sen på griljering. 1 stor morot. Smeta på senap, strö över ströbröd, dekorera eventuellt med nejlikor och kör i ugnen på 225 grader i 15 minuter – eller tills griljeringen börjar få lite färg. 1 lök 1 stor morot
Det är ju just ihop med fettranden som griljeringen är god, tycker jag. Tillsatsfritt. Kokt julskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden
Har ni inte griljerat era skinkor än, får ni tips på griljering nedan. I vattnet la jag några lagerblad, en delad stor morot, en delad gul lök och pepparkorn (5 av varje sort) av grönpeppar, svartpeppar, kryddpeppar och rosépeppar