Griljering. 2 msk ingefära. 2 msk ingefära. Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. ½ msk mald ingefära. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Griljering. Jag smaksatte min med färsk riven ingefära och apelsin. Riv en liten bit ingefära. Blanda apelsin och ingefära med ett ägg och några matskedar sötstark grov senap
Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd. mogna i kylen, gärna över natten men åtminstone en timme 2 msk färskriven ingefära
ingefära. 3) Torka skinkan torr och pudra med majsstärkelse (för att griljeringen ska fästa bättre). 1) Sätt ugnen på varmluft ca 225 grader (varmluft ger skinkan en jämn gyllenbrun färg)
Pensla lite då och då under griljeringen. ½ dl ketchup1 msk soya2 msk socker1 msk riven färsk ingefära2 msk flytande honung1 msk sesamoljaRör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den. 1 msk riven färsk ingefära