Sen kommer det ytterligare recept på aprikosgriljering och fransk griljering. Jag har alltid gjort den traditionella med ägg, senap och ströbröd, så det blir kul att prova någon annan skinkgriljering
Ugnsbakad rotselleri blir supermustigt och umamirikt och funkar mycket bättre då det inte tar över smakerna så mycket utan låter griljeringen stå för sig och sedan bara bjuder på en massa göttigt att tugga på
Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
), eller liknande produkter (till exempel torkade sojafiléer som blötläggs och kokas innan) så kommer jag inom kort att försöka mig på ett eget recept baserat på pappas gamla griljering
Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd. 1 msk dijonsenap
), eller liknande produkter (till exempel torkade sojafiléer som blötläggs och kokas innan) så kommer jag inom kort att försöka mig på ett eget recept baserat på pappas gamla griljering