Griljering dijonsenap recept

Honungs-, Aprikos- och Fransk-  griljering på skinkan

Honungs-, Aprikos- och Fransk- griljering på skinkan

Sen kommer det ytterligare recept på aprikosgriljering och fransk griljering. Jag har alltid gjort den traditionella med ägg, senap och ströbröd, så det blir kul att prova någon annan skinkgriljering
Griljerad skinka

Griljerad skinka

Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. 1 msk ljus dijonsenap. 1 msk ljus dijonsenap
Griljerad julkalkon

Griljerad julkalkon

Bred griljeringen över julkalkonen. Vill du ha ha din"Traditionell griljering" på kalkonen fungerar det alldeles utmärkt
Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd

Vegetariskt Julbord

), eller liknande produkter (till exempel torkade sojafiléer som blötläggs och kokas innan) så kommer jag inom kort att försöka mig på ett eget recept baserat på pappas gamla griljering
Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

1 skinka 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris) Griljering 2 msk färskriven ingefära 2 msk dijonsenap 3 msk svensk senap 2 msk flytande honung 1 äggula 1 dl ströbröd majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan
Min krämiga senapssill med pepparrot

Min krämiga senapssill med pepparrot

skinkans griljering ej medräknad. Min krämiga senapssill med pepparrot 1 burk inläggningssill 0,5 dl ättika 12% 1,5 dl vatten 1 msk socker 1 msk salt 1 dl crème fraische 1,5 msk dijonsenap 1,5 Maille moutarde á l'Ancienne (fransk helkornssenap) 1 tsk färsk, mycket finriven pepparrot 0,25 dl rapsolja 1 tsk honung vitpeppar Koka upp lagen, och låt den svalna till rumstemperatur. 1,5 msk dijonsenap
Bakad rotselleri senapsgriljerad

Bakad rotselleri senapsgriljerad

Griljering. Strö pankoströbröd över och baka den i ugnen, 10–15 minuter tills griljeringen fått fin färg. 2 msk dijonsenap
Julskinka och wasabirödbetssallad

Julskinka och wasabirödbetssallad

Sila över lite maizenamjöl och pensla skinkan med griljeringen. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. Blanda 2 msk färskriven ingefära med 1 msk dijonsenap, 1 1/2 msk skånsk senap, 2 msk flytande honung, 1 äggula och 1/2 dl ströbröd. 1 msk dijonsenap

Behåll Anammas Vegofiléer! – Namninsamling.

), eller liknande produkter (till exempel torkade sojafiléer som blötläggs och kokas innan) så kommer jag inom kort att försöka mig på ett eget recept baserat på pappas gamla griljering
Bbqgrillad julskinka

Bbqgrillad julskinka

Jag penslade under grillningens gång med en smörblandning och i slutet blev det en griljering, inte nödvändigt dock
Julskinkan!

Julskinkan!

Så fick den komma upp och svalna ett par timmar och vips så kom strömmen tillbaka lagom till griljeringen