Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Koka julskinkan själv eller köpa färdigkokt. Återkommer med resultat om några dagar. Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Griljering. Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
För ett tag sedan delade jag ju med mig av ett recept på vegopaj med ett pajskal gjort av bönor. På ett litet ställe, på en bakgata i Trastevere i Rom avnjöt jag tillsammans med mina väninnor min allra första pizza, och den var himmelsk
20 3 kg rimmad skinka Griljering 1 ägg 2 msk senap 2 msk fransk senap 1 msk socker majsstärkelse (Maizena) 1/2 dl ströbröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken av julskinka. Det vanligaste är att använda ströbröd vid griljeringen men här använder jag mandelmjöl istället för att få det glutenfritt
Inte för att det är något feeeel med att vilja förenkla sin vardag, utan främst för att de glutenfria brödmixerna i butikerna håller sådan tvivelaktig kvalitet och jag vill inte förknippas med dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.