Gremolata nötfärs recept

Minibiffar med jacked potatoe & gremolata

Ikväll blev det en mysig lördagsmiddag med dubbelbakad potatis, små biffar och en syrlig gremolata. 500 g nötfärs, 2 äggulor, 2 vitlöksklyftor, 2 msk grädde, salt, peppar och valfri kryddsättning. 500 g nötfärs
Jättebiff med gremolata

Jättebiff med gremolata

Nötfärs. Gremolata. Strö lite av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om
Gulaschsoppa, den ultimata sportlovsmaten

Gulaschsoppa, den ultimata sportlovsmaten

Egentligen duger det gott att toppa soppan med en klick gräddfil eller smetana, men vill man göra sig till lite extra är det väldigt gott med gremolata också
Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Biffen garnerades med gremolata och serverades med pasta.  Jättebiff med gremolata4 portioner 0,75 dl ströbröd1,5 dl mjölk el vatten1,5 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1 ägg500 g nötfärs Grönsaker2 tomater1 röd paprika1 squash2 msk olivolja0,75 tsk salt1 krm nymald svartpeppar Gremolata1 citron1 knippe persilja2 vitlöksklyftor Till serveringPasta Gör så härBlanda ströbröd, mjölk, salt och pepparLåt svälla 5-10 minuterBlanda ner ägg och färsLägg färsen i mitten av en långpannaForma till en platt tårta, ca 24 cm i diameterSkär grönsakerna i bitar och lägg runt färsenDroppa olivolja över grönsakerna, salta och peppraStek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klarTvätta och finriv citronskaletHacka persilja och vitlöksklyftorBlanda citronskal, persilja och vitlökStrö blandningen över den färdigstekta färsen 4 portioner. 500 g nötfärs Grönsaker

Jättebiff med gremolata

nötfärs. Gremolata. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter