100 g grekiskyoughurt (1 dl). Digestivecrumble. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, har du ingen matberedare fungerar det att krossa kexen förhand
Vispa grädde och blanda med youghurt, florsocker och vaniljfrön från vaniljstången (du skär en skåra längs med hela stången, fläker ut och skrapar ur fröna)
I med en rejäl klick crème fraiche eller grekiskyoughurt. Det här blir så gott så gott så gott. Här kommer ett förtydligande recept, på grytan som jag låtit inspireras av min och Dianes matlagningsseans, då hennes bästa kongolesiska sida fick möta mitt allra bästa sydfranska jag
W och jag har redan ätit det två kvällar den här veckan men det är ju yoghurt, turkisk/grekiskyoughurt dessutom, som är huvudingrediensen så helt onyttigt kan det ju inte klassas som tänker jag…
2 dl grekiskyoughurt. Skär sillen i bitar och rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda och smaka av. Börja gärna med den mindre mängden och prova er fram