I kväll blev det Grekiskpytt, en rätt jag läst och hört om flera gånger men inte lagat själv. Servera pytten med den kalla såsen och en god sallad (gärna med oliver) och varför inte tillsammans med ett glas grekiskt Retsina
Sedan paprika, lök och fetaost. 2-3 rödlökar, skalade i klyftor. 3 st pressade vitlöksklyftor. 4 pressade vitlöksklyftor. 2-3 rödlökar, skalade i klyftor. 3 st pressade vitlöksklyftor
Dela potatisen i klyftor, morötterna i bitar och löken i klyftor och lägg ner i en ugnsform. Jag vet att de flesta som gör grekiskpytt använder sig av fläskfilé men jag använder nästan alltid kyckling
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Morot- och soltorkade tomater, ost- och broccoli, grekisk sconespaj, spenat- och purjo och laxsalsa. direkt i stekpanna och låt värmas upp så har du en pytt klar på nolltid
Med lite annorlunda smaker som sumac och tahini blir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det i skafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Denna rätten heter egentligen grekiskpyttipanna, men det namnet nedvärderar hela rätten. Så jag döpte helt enkelt om den, för det är mycket godare än en pytt