Grekiskpytt. Perfekt bjudrätt med allt i en pannai ugnen. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagittill, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningarimorse, ett bra möte på förskolan, en mysigmiddag
Med lite annorlunda smaker som sumac och tahiniblir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det iskafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Inte nog med det, den här grekiskapyttipannan blev en riktig lyckoträff. Idag gjorde jag dock en egen variant på sådant som jag vet att jag tycker om och det slutade i en del grekiskainfluenser
smakligmåltid. marinad. italiensk salladskrydda. strimmlafläskfilé o låt den liggaimarinaden 5-6 timmar skala o klyfta potatisi en långpanna ,stek i 225 grader i ca 10-15min. Lägg på det övriga , stek ytterligarei ca 15 min. 1 fläskfilé. 1 dl olivolja. 1 msk kinesisk soya. 1 tsk ingefära. 3 vitlöksklyftor. 500 g potatis. 2 paprikor. 2 rödlökar. 1 brk creme fraiche. 4 - 5 pressade vitlöksklyftor