mjölk. Vispa i mjölken och låt koka ca 3 min. 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
mjölk så att det nästan täcker potatisen. Svaret blev len, gravad lax från matbutiken och stuvad potatis med hög dillsmak och ett litet, litet vitpepparsting
Lägg ner i en kastrull och täck med mjölk. En rätt som jag minns att jag fick serverad när jag fortfarande trodde att jag skulle bli något, var en lättstekt gravad lax med stuvad potatis
När alltsammans har smält rör du i mjölken. Vi hade en del gravad lax i frysen, kvar från julobordet. gravad lax med kokt ägg, grönsaker av olika slag och avokado
Vispa ihop äggstanningen av ägg, mjölk och grädde. 400 g gravad lax. 3 dl mjölk. 1 stor purjolök 1 rejäl bunte dill 800 g fast potatis, kokt och kall 400 g gravad lax 200 g färsk spenat 4 ägg 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt och nymald vitpeppar smör
I en bunke vispa ihop grädde, mjölk, ägg och den rivna osten, vänd ner den avsvalnade löken. En smakrik prästost- och lökpaj med lite gravadlax, rom och creme fraiche kanske kan passa
Rör i mjölet och häll på buljongen låt koka upp häll sedan på mjölk och grädde. mjölk. 1. Ansa, skala och finhacka fänkålen, moroten samt löken Fräs i 1 msk smör i en kastrull
Servera med skivad gravad lax och kokt brysselkål. Tillsätt mjölken och låt potatisen sjuda under omrörning till den är mjuk, ca 8 minuter. 1 dl mjölk. 5 skiva gravad lax