Gröt med kanel- och honungsstekt banan
foodandmoodmix
foodandmoodmix

Gröt med kanel- och honungsstekt banan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 banan
  • Kanel
  • Flytande honung (ca 1 tsk, mer eller mindre)
  • Blåbär
  • Kokosflakes
  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Mandelmjölk
  • 1 krm

Beskrivning

    1. Koka upp 1 port havregrynsgröt. Tillsätt havregryn, vatten, mandelmjölk och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på lägre värme i ca 4 min under omrörning.

    2. Skär en banan på längden, fördela honungen jämnt över den och krydda med den mängd kanel du vill. Föredrar mycket.

    3. Placera bananen i en stekpanna och stek på medelvärme. Vänd så att båda sidor blir härligt gyllenbruna.

    4. När bananen anses saftig och ”genomstekt” är den färdig för att äta.

    5. Toppa gröten med din banan, blåbär och slutfixa med lite kokosflakes.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.