Pressa över citron och slå på olja. bort den grova delen på Savoykålsbladen. Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord"
Men idag blev det grillade Morotsbiffar tillsammans med en ursmaskig Potatissallad. Jag led av lite grillabstinens idag, då jag faktiskt inte grillat på hela helgen trots sommarvädret
Det blev ytterligare en variant på grön smoothie till frukost idag. Bestämde mig för att inte plugga så mycket idag efter skolan utan istället har jag suttit inne och myst, druckit te, läst och börjat fixa på en ny visionboard
Skala och sätt på potatis för kokning i salt vatten. Sätt på ugnen 120 grader varmluft. Rimma torsken i 5% saltlag i 10 minuter behåll skinnet kvar på fisken. Värm grönsakerna försiktigt under lock ca 1 minut och häll på olivolja, det rivna citronskalet och finhackad persilja och smaka av med salt och vitpeppar. 1 dl mirepoix (finhackad selleri, morot, lök). Sås2 msk smör 1 schalottenlök, finhackad 1 champinjon, skivad 1 dl mirepoix (finhackad selleri, morot, lök) 2 dl champagne 3 dl grädde 3 msk smör 3 dl fiskbuljong
Kanske inte vad man tänker sig på en "grön måndag". På Twitter finns taggen #vegomiddag att följa vilket såklart går att göra ALLA dagar i veckan och inte bara på måndagar
Lägg på ett lock och koka försiktigt i ca 2 timmar eller tills lammet känns mjukt och fint. Lägg oliverna på ett bakplåtspapper och torka dem sedan i ugn på ca 60 grader tills de är helt torra. Tvätta morötterna och grilla dem hårt eller rosta dem i ugn på ca 250 grader utan olja tills de har blivit mjuka och fina, ca 20 minuter