För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Späd med buljong och vin och koka ihop till 2/3. 3 dl rött vin. 1 liten gul lök, finhackad 1,5 dl buljong 3 dl rött vin 2 msk grönpeppar 3 msk hackad persilja 1 msk smör 1 msk vetemjöl smör att steka i
4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Häll på vinet på köttet och baconen och låt det stå och puttra i några minuter. Vin, öl och cider. Häll på grönpepparsåsen i samma stekpanna som det andra och låt det stå och puttra under lock i ca 10 minuter. 1 dl vitt vin. 2 påsar grönpepparsås (t. 1 dl vitt vin
Slå på vinet och fonden. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 1 msk madeira vin
Helstekt Fläskfilé, Klyftpotatis Och BearnaiseHelstekt Fläskfilé Med Klyftpotatis Och KantarellsåsHelstekt Fläskfilé, Pommes Anna & Grönpepparsås Ingredienser