Gräslökspannacotta recept

Gräslökspannacotta!

Gräslökspannacotta!

Här kommer ett litet tips på en riktigt god förrätt. Vi har själva blivit bjudna på denna och det var en riktig höjdare om man gillar räkor och löjrom
Nyår 2012 – drinktilltugget

Nyår 2012 – drinktilltugget

Till fördrinken, som var champagnen Palmer & Co, bjöd jag på Pyttes vodkaspetsade gräslökspannacotta på kavringbotten, dekorerad med kungslaxrom och en liten dillvippa

Vårbuffé

Gazpachos vårbuffé Fläskfilé med soltorkade tomater Senapsrostad mandelpotatis & kapris Laxkuber med örtfärskost & kumquats Gräslökspannacotta med sikrom Rödbetor med sparris & tryffelhonung Ugnsrostade grönsaker med Limoncello Tomat & melonsalsa med mynta Parmaknyten med färskost & Chutney Hoummus på gröna ärtor …
Gräslökspannacotta med rökt lax

Gräslökspannacotta med rökt lax

Gräslökspannacotta. Den här rätten serverade vi som förrätt på midsommar och den kändes klockren med sina somriga, svenska smaker
Gräslökspannacotta

Gräslökspannacotta

Gräslökspannacotta 6 pers2 blad gelatin3 dl gräddfil2 dl turkisk youghurt½ dl fint hackad gräslök½-1 tsk salt, nymald svartpeppar och cayennepepparTill garnering. Gräslökspannacotta 6 pers
klemkeckaemma gör dill&gräslökspannacotta

klemkeckaemma gör dill&gräslökspannacotta

Den här pannacottan inspirerades jag till i somras när jag blev bjuden på den av en god vän. Sen dess har jag modifierat receptet och bjudit vänner på den flera gånger
Smultrondrink

Smultrondrink

På lördag lagar vi en lyxig förrätt, gräslökspannacotta med rökt lax. Det börjar närma sig semester, närmare bestämt bara en arbetsdag till kvar

Gräslökspannacotta med rökt lax

Klä portionsformarna invändigt med plastfolie. Fodra dem längs kanten med laxskivorna. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter

Gräslökspannacotta med löjrom och räkor

Lägg gelatinbladen i blöt och koka upp grädden. Blanda samman yoghurt, dill och gräslök. Blanda i gelatinbladen i grädden, när dessa har blivit mjuka, och smält dem i grädden

Gräslökspannacotta med Matjesill

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp. grädden, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden

Middag på ön, del 1

Mint JulepGräslökspannacotta med löjrom, räkor och västerbottenostflarnLouis Bouillot Crémant de BourgogneLammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssåsCrozes-Hermitage Les LaunesChokladgratinerade fikon med myntasås och bananglassCorteforte Recioto della Valpolicella Classioco DOCJag tänkte att vi börjar från början