Jag har alltid tyckt om stekt lever medgräddsås men kunde just nu inte tänka mig det för egen del. Finns det någon som har ett tips på sås med lite sting till lever
Kycklinggryta medgräddsås – Äntligen Måndag. Exotisk kycklinggratäng medsting. Innan jag berättar om bland det coolaste jag upplevt rent känslomässigt så ska jag bara dela med mig av denna thaikyckling jag gjorde igår
Kommer ihåg när jag var liten då fanns det frikadeller på konservburk som vi ibland hade med till fjällen men jag har så för mig att de var i gräddsås men minns inte riktigt
Rulla in en klyfta i varje lövbiff, fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar. Blanda i grädden och koka på medelvärme ca 12 min. Red av såsen med majsstärkelsen utrört i 1 msk kallt vatten
Gurkan var på ovan nämnda middag utbytt mot haricot verts, kulpotatisen mot en hederlig hasselbackare och gräddsåsen hade fått ett sting av sambal olek- något som högeligen uppskattades runt bordet
Börja med fyllningen. Blanda med dijonsenap och persilja i en skål. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Smaksätt med gelé, konjak, salt och svartpeppar
Vill man ha en sås till sina köttbullar så kan man slå på grädde över köttbullarna när de är klara och sedan låta alltsammans puttra i några minuter, tag sedan ur köttbullarna och red av gräddsåsenmed idealmjöl och smaka av om det behövs mer salt eller kanske svartpeppar