Gräddfilssås smör recept

Stekt fisk med gräddfilssås

Stekt fisk med gräddfilssås

Stek fisken ett par minuter per sida i en stekpanna med smör. Gräddfilssås. 2 msk smör. Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar
Laxpaj med gräddfilssås

Laxpaj med gräddfilssås

Tillsätt kallt smör i bitar och kör till en smulig massa. Fräs lök och champinjoner i smör i en stekpanna
Lax med gräddfilssås

Lax med gräddfilssås

Smöra in en ugnsform, lägg i laxen, lägg en klick smör på laxen också. En väldigt enkel men god maträtt
Fiskbiffar

Fiskbiffar

Till fiskbiffarna blev det gräddfilssås med dill och gurka. Stek biffarna i smör, några minuter på varje sida
Amerikansk tomatpaj

Amerikansk tomatpaj

Servera den varm med gräddfilssås smaksatt med kryddgrönt. 100 g margarin eller smör. 1-2 msk margarin eller smör

Potatispaket på grillen

Bara en god sallad och en gräddfilssås som fattas, och det har jag ju förberett innan. Sen häller jag ut potatisbitarna på mitten av foliearken, strör över salt och klickar över generöst med smör
Lever med gräddfil

Lever med gräddfil

Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Ostpaj

Ostpaj

Till pajen passar en romsås utmärkt om den serveras till fisk annars kan en örtig gräddfilssås passa bra
Kasslerpaj med pepparrot och örter

Kasslerpaj med pepparrot och örter

Du kan servera en kall gräddfilssås till, smaksatt med örter och vitlök. Mixa mjöl och smör till en smulig massa

Fissssssssk

Hit är recepten likadana och ibland så åker fisken in så här, naturell och serveras med en kall örtig, dillig, gräddfilssås till
Vilda hösttacos

Vilda hösttacos

Färsen får sällskap av äpple, bladspenat, svamp och krispig rödkål samt två olika såser – en gräddfilssås med sting av pepparrot och en chilihet lingonsylt (som ersätter tomat-tacosåsen på ett förbaskat bra sätt, om jag får säga det själv)
stekt lax med ljummen potatissallad

stekt lax med ljummen potatissallad

När potatisen är klar så låt den ånga av skär den sen i grova bitar mens den är varm och blanda ned i gräddfilssåsen, den varama potatisen kommer att göra att såsen tjocknar
Krabbigt värre!

Krabbigt värre!

Som sällskap till krabban åt jag en bit vitlöksbröd och lite kall gräddfilssås. Många tycker ju att köttet i klorna är godast men jag tycker att rommen och det så kallade krabbsmöret är bäst och mest smakrikt