Nu äntligen var det dags att försöka få till en naturligt glutenfri surdeg – och det fungerade. En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfrisurdegsgrund. Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligt glutenfria surdegen
För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund. Glutenfritt surdegsbröd med soltorkade tomater och timjan
Mjölet jag använde är Chrisbels glutenfria mjölmix som jag skrivit om tidigare (här, här och här till exempel), och som grund använde jag den surdegsgrund som Isabel ger recept på i sin blogg