Du kan också göra en vitglögg med enbart druvjuicen som bas och smaksätta med de olika kryddorna. Druvmusten produceras av de tidigare Uppsalaborna Ursula och Sune Sloge, som flyttat till Frankrike och blivit vinproducenter
Vispa smör och socker tills det blir vitt och fluffigt. Glöggmuffins. Jag älskar att baka något med julens smaker, förra veckan gjorde jag tranbärsmuffins med saffransfrosting som blev helt fantastiska och idag blev det glöggmuffins
Just nu agerar de glöggkoppar och jag som vanligtvis föredrar alkoholfriglögg är förvånad över hur god jag tycker Blossas årsglögg är, i år med smak av Earl Grey-te
För en mer kryddig och julig smak lägger du även till glögg. Det bästa med denna sangria är ju att den enkelt går att göra alkoholfri utan att ge avkall på smaken nämnvärt
Och nog för att det finns ett stort utbud av både alkoholfria och alkoholhaltiga färdiga glöggsorter att välja mellan, men det är ändå roligare att göra sin egen
5 dl glögg. I den smorda ugnssäkra formen häller du i 5 dl av blossas alkoholfriaglögg, 1 tsk ankfond (finns på magasin), ½ msk med rivet apelsinskal (inget vitt skall med), samt placera ut inälvor från ankan. 5 dl glögg
Engelsmännens motsvarighet till glögg. Peruansk, alkoholfri måltidsdryck med förkoloniala rötter. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen smält