Gele saft recept

Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Äpple gelé med mynta

Äpple gelé med mynta

Sila ifrån saften. 4dl socker/l avrunnen saft. Koka äpplen och vatten ca 10 min. Häll upp i gryta igen och tillsatt socker
Gelé – grundrecept

Gelé – grundrecept

1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. 2 dl rödvin
Gelé med jordgubbs Parfait

Gelé med jordgubbs Parfait

Kyl glasen med gelen lutandes på en vinkel tills Gelén är stelnad. Gör gelé på saften. 58cl Önos jordgubbssaft (1 flaska)Gelatinblad eller pulver, följanvisningarna på paketet hur mycket du behöver
Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

Blanda saften med vattnet. Krama ur gelatinbladen och lös sedan upp dem i den varma saften. 1 dl outspädd saft (jordgubb/hallon/citron). Skär bären i lagom stora bitar och lågg dem i 2 portionsformar och häll sedan över saftblandningen. 1 dl outspädd saft (jordgubb/hallon/citron)
Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Vaniljpannacotta med kryddig gelé

I detta recept har jag använt mig av lite rester från julbordet och gjort om saftsåsen som jag serverade till ris alá maltan på julbordet till en god kryddgelé
Skördetider och Svartvinbärs saft

Skördetider och Svartvinbärs saft

Nu har jag kokat saft för första gången i mitt liv på hälften av bären. Och jag kanske hade kunnat få ut dubbelt så mycket saft på samma tid
Alexandra´s Jordgubbs Gelé

Alexandra´s Jordgubbs Gelé

Koka upp saften och vattnet och krama ur vattnet ur bladen och lägg dem i kastrullen och rör om tills bladen har lösts upp sig
Vinbärsmousse med gelé

Vinbärsmousse med gelé

Blanda med resten av saften. Blanda ner yoghurt och saftblandningen. Lyft upp gelatin-bladen och smält dem tillsammans med vinbärssaften i en kastrull
Aroniagelé

Aroniagelé

Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Saft från ½ citron. Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran
Portergryta

Portergryta

Koka upp porter, saft, soja och kryddor. ca 1 dl svartvinbärssaft. En klassisk och supergod helgmiddag är detta
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Kör osten, gräddfilen, florsockret, citronskalet, citronsaften och gelatinet i en mixer (eller med elvisp) till en jämn smet
Paradisäppelgelé

Paradisäppelgelé

Mät den sura saften, väg upp sockret. Värm saften, koka 5 min. 1 kg florsocker till varje liter avrunnen sursaft
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Sila bort frukt och bär i en saftsil. Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Aronialikör

Aronialikör

Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust i cirka en månad. Skaka om då och då
Passionsfrukt Cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. 2 st Lime, rivet skal och saft. 2 st Lime, rivet skal och saft