Kyl glasen med gelen lutandes på en vinkel tills Gelén är stelnad. Gör gelé på saften. 58cl Önos jordgubbssaft (1 flaska)Gelatinblad eller pulver, följanvisningarna på paketet hur mycket du behöver
Blanda saften med vattnet. Krama ur gelatinbladen och lös sedan upp dem i den varma saften. 1 dl outspädd saft (jordgubb/hallon/citron). Skär bären i lagom stora bitar och lågg dem i 2 portionsformar och häll sedan över saftblandningen. 1 dl outspädd saft (jordgubb/hallon/citron)
I detta recept har jag använt mig av lite rester från julbordet och gjort om saftsåsen som jag serverade till ris alá maltan på julbordet till en god kryddgelé
Jag tyckte kanske att moussen blev lite väl söt, men den sötman bröts av fint genom att gelén var gjord på helt osötat saft från hallonen jag kokat halloncurd av
Sila bort frukt och bär i en saftsil. Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder