Gelatinblad frukt recept

Tropisk dessert dröm med choklad och färsk frukt

Tropisk dessert dröm med choklad och färsk frukt

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Citrontårta med frukt

Citrontårta med frukt

Värm citronsaften i en kastrull och krama ur gelatinbladen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 4 st gelatinblad
Grundrecept - Bär/Frukt mousse

Grundrecept - Bär/Frukt mousse

Här kommer ett bas recept för frukt/bär mousse. - 250 g fruktpuré (passera 350 g bär genom en sil så blir det 250 g puré- 100 g florsocker- 4 st gelatinblad- 4 dl gräddeBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min. Receptet är hämtat ur boken "Nyttigheter & njutningar" av Steinbrenner & Nyberg 250 g frukt. 4 st gelatinblad
Kokospannacotta med lime och marinerad tropisk frukt

Kokospannacotta med lime och marinerad tropisk frukt

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i pannacottan. Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Pannacotta med kardemumma och färska frukter

Pannacotta med kardemumma och färska frukter

Krama ur gelatinbladen och rör ner dom i grädden, ett åt gången så det löses upp ordentligt. Så valen föll på pannacotta (snabbt och enkelt att förbereda), frukter (marinerade i lime och mynta så det blev extra friskt) och på kardemumma (vanlig krydda)
Risgrynsmousse med glöggmarinerad frukt

Risgrynsmousse med glöggmarinerad frukt

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en gryta tillsammans med en sked gröt. Glöggmarinerad frukt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 2 st gelatinblad
Kokospannacotta med färsk frukt och bär

Kokospannacotta med färsk frukt och bär

Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Servera med den färska frukten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 10 minuter. 3 st gelatinblad. 4 st passionsfrukt
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Krama ur gelatinbladen och rör ner så att de löser sig. någon frukt t ex jordgubb, hallon eller körsbär
Dumlepannacotta

Dumlepannacotta

Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Pannacotta cheesecake

Pannacotta cheesecake

Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda sedan i gelatinbladen när man tagit kastrullen från plattan. Det är absolut viktigt att det inte kokar när man lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig
LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

Pressa ut vatten ur gelatinbladen och låt smälta i bären/frukten. Lägg Gelatinblad i blöt. Det är alltid lite olika beroende på vilka bär eller frukt
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

Då kom min briljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse på. Choklad och passionsfrukt är ju aldrig fel
Pannakotta

Pannakotta

Blötlägg gelatinbladen i kallvatten. Garnera med säsongens bär och frukter. Vispa ner äggulan, vaniljsockret och gelatinbladen tills dom har löst sig
Sockerfri marmelad

Sockerfri marmelad

Går också att använda två gelatinblad). Sockerfri sylt och marmelad man köper i affärerna är ofta ganska dyra och frukt/bärinnehållet är lågt
Pannacotta

Pannacotta

citronmelissLägg gelatinbladen i blöt. (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig