Gelatin likör recept

Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Blanda varm choklad och smält gelatin. Blanda med mangopuré, juice och likör. Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan
Påskmoussetårta

Påskmoussetårta

Blanda varm choklad och smält gelatin. Blanda med mangopuré, juice och likör. Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan
Chocolate and Baileys Rose Cake (Rostårta)

Chocolate and Baileys Rose Cake (Rostårta)

Men genom att blanda upp grädden med mascarpone och ev även lite gelatin så gör man den bättre att spitsa med och den håller formen bättre och längre
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Den gör du med att bottna ett champagneglas med två teskedar cassis likör och fyller upp med skumvin
Mandarin- och chokladcheesecake

Mandarin- och chokladcheesecake

Värm försiktigt gelatinet tills det har smält, och rör ner i blandningen. Strö över gelatinet och låt svälla i 10 minuter. Vispa sedan ner äggulorna, 1 1/4 dl socker, creme fraiche och likör. 3 matskedar gelatinpulver
Pannacotta Tricolore ..... mmmmm

Pannacotta Tricolore ..... mmmmm

Gelatinet skall ligga där och mjukna till medan du hackar din mörka choklad i grova bitar. Hyvla lite choklad på toppen, strö strössel över, droppa lite likör uppe på, sätt ett chokladrån i som dekoration
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Blanda varm choklad och smält gelatin. Blanda med mangopuré, juice och likör. Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan
Dra mig upp

Dra mig upp

Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman. Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör
Kokt grädde på italienskt vis

Kokt grädde på italienskt vis

Koka grädde och socker i en kastrull och lägg i gelatinet. Sätt smak på din pannacotta med smält choklad, kakao, essens, likör eller konjak, bärmousse, saffran, lakris
Studenttårta

Studenttårta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Det går även enkelt att smaksätta den med exempelvis, starkt kaffe, likör, sprit, choklad osv
Lyxig hallonmoussertårta

Lyxig hallonmoussertårta

gelatin). Rör ner agar-agar, hallonpuré och likören i äggkrämen och ställ den sedan i kylskåp tills den blivit tjock men inte stelnat
Kokoscheescake med mango- och passionsfruktsås

Kokoscheescake med mango- och passionsfruktsås

Lägg gelatinet och ½ dl kallt vatten i en liten värmetålig bunke, och låt det svälla. Lägg i mascarponen i en annan skål och rör ner likören i den för att få den tunnare

Vit choklad- och hallonmoussetårta

Blötlägg gelatinbladen till hallonmoussen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil
Chokladcréme , eller chokladpudding för vuxna

Chokladcréme , eller chokladpudding för vuxna

Lägg i gelatinbladen när de mjuknat, och vispa noga så att gelatinet böandas väl. Den som vill kan givetvis strunta i såväl cognac som kaffe, eller kanske i stället smaksätta med någon likör
GOTT NYTT 2010!

GOTT NYTT 2010!

Lägg det uppblötta gelatinet i en skål och rör ner den varma grädden, lite i taget så att gleatinet smälter och alt blandar sig