Värm försiktigt gelatinet tills det har smält, och rör ner i blandningen. Strö över gelatinet och låt svälla i 10 minuter. Vispa sedan ner äggulorna, 1 1/4 dl socker, creme fraiche och likör. 3 matskedar gelatinpulver
Gelatinet skall ligga där och mjukna till medan du hackar din mörka choklad i grova bitar. Hyvla lite choklad på toppen, strö strössel över, droppa lite likör uppe på, sätt ett chokladrån i som dekoration
Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman. Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör
Koka grädde och socker i en kastrull och lägg i gelatinet. Sätt smak på din pannacotta med smält choklad, kakao, essens, likör eller konjak, bärmousse, saffran, lakris
Lägg gelatinet och ½ dl kallt vatten i en liten värmetålig bunke, och låt det svälla. Lägg i mascarponen i en annan skål och rör ner likören i den för att få den tunnare
Lägg i gelatinbladen när de mjuknat, och vispa noga så att gelatinet böandas väl. Den som vill kan givetvis strunta i såväl cognac som kaffe, eller kanske i stället smaksätta med någon likör