Tårtan består av vaniljbottnar med strössel i och eftersom tårtan var till en nybliven tonåring som gillar ljus choklad mer än mörk valde jag att göra en mjölkchokladganache för att fylla och täcka tårtan
– När ganachen stelnat gör du bollar och rullar dem i strössel, florsocker eller kakao. Men kom att tänka på att ganache-tryfflar på mörk choklad faktiskt funkar
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Fast inte sådana äckliga pepparkaks cake pops som är gjorde på pepparkakor och philadelphia utan sådana som är gjorde på krossade pepparkaksmuffins och vitchoklad ganache
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Häll sen det mesta av ganachen ovanpå tårtan och låt den droppa lite över kanterna. strössel. Doppa sen ”glassen” i ganachen (eller häll det över ”glassen”) och stoppa ner glassen ovanpå tårtan
Ganache. strössel. Ganache. Strö över lite strössel. strössel. Ojojoj, säger jag bara. Gissar att det inte bara är jag som älskar chokladtårta och jag kan lova att gillar ni en härligt saftig, mäktig och alldeles chokladig tårta kommer nog detta bli en favorit