Chkolad kaka med Baileys ganache. Ganache Baileys. Lägg på andre delen av kakan o häll på ganachen. 113g mjuk smör300g florsocker4 msk Baileys4 msk kakao200 g nötter ( Jag hade mandel o valnötter) Vispa ihop smör o florsockret till en kräm Tillsätt Baileys o kakaoO blanda i nötter. När kakan har svalnat, Delar den i 2 delar om du ha använd en form bara. (Jag gjorde 2 kaka o dela i 2) Bred på smörkrämen
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Den här saftiga chokladkakan med mjuk chokladganache är resultatet av dagens bakning. En riktigt bra kvalitetschoklad som passar perfekt att göra ganache med
Vispa ganachen innan det bred på kakan. Ganache. 1 dl grädde150 g choklad ( mörk)Gör ganachen en dag innan. Grädda kakan på 175 grader i ca 7-10 minuter
Chokladganachen är därinne, även om det inte syns. Mjölkchokladgräddkräm (ganache) till en tårta (ca. I brist på bild på själva krämen så blev det en tårtbild istället
Häll över ganachen över kakan vid servering och strö över grovt hackad snickers. Vit choklad ganache är något som jag skulle kunna äta som soppa med sked
En mjuk kaka med chokladrippel och smak av apelsin täckt av en ljuvlig ganache. Ganache. Värm ganachen i vattenbad tills den är rinnig och häll över kakan
Ta bort kakao och om du vill lägga till rivet citronskal samt gul hushållsfärg. Den här gången blev det citronsmak och eftersom dessa ej blir lika söta så satte jag en smörkräm emellan tillsammans med en ganache