Gammaldags rostbiff recept

Gammaldags nötstek

Gammaldags nötstek

Bryn rostbiffen på alla sidor i grytan. Skiva rostbiffen tvärs över muskelfibrerna. rundskuren rostbiff. Värm ugnen till 175 grader
Helgmeny-tips

Helgmeny-tips

För tillfället är det gammaldags glassaker och silversaker som faller mig i smaken. Danskt smörrebröd med rostbiff

Gammaldags stek med gräddsås

800 g rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret

Gammaldags rostbiff

1 kg rostbiff i bit. Gnid in köttet med salt, peppar, basilika och vitlök. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg

Gammaldags oxrullader

600 g rostbiff eller innanlår i tunna skivor. Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet

Porterstek

1/2 kg benfritt nötkött av t ex rostbiff, innanlår eller fransyska. 1.  Häll porter, saft och soja i en gryta