Gös creme recept

Halstrad gös med crème Ninon

Halstrad gös med crème Ninon

Salta och peppra gösen på båda sidorna. Lägg upp gösen och toppa med den sauterade sparrisen. gösfilé. Halstra båda sidorna i olja och smör i het panna
Gös a´la creme

Gös a´la creme

Jag plockade fram receptet på Gös a´la creme och rätten blev en given succé. Späd med vinet och rör ner creme fraichen
Gös med bakpotatis och räkröra

Gös med bakpotatis och räkröra

Det hela serveras till en smörstekt gös. 600 gram gös. 600 gram gös. Räkor, dill och rom i en krämig blandning till en het bakad potatis
Gös med löjromsås

Gös med löjromsås

Här kommer mer Gös från gårdagens Metro, och även med Lisas dryckestips. Stekt gös med ljummen löjromsås
Gös och bubbel.

Gös och bubbel.

I fiskbilen låg finfin gös bland isbitarna i kyldisken och eftersom det var en mindre evighet sedan vi hade gös till middag så köpte vi det
Stekt gös med bacon och parmesancreme

Stekt gös med bacon och parmesancreme

Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppraServera gösen med ostcreme och bacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vitt vin
Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Jag älskar gös. Det har blivit en av mina favoritfiskar och eftersom min stuga ligger nära Ringsjön och vid en liten sjö, finns gösen runt hörnet
Stekt gös med bacon parmesancrème

Stekt gös med bacon parmesancrème

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl vin , vitt 2 st Schalottenlök(ar) 2 dl crème fraiche 1 dl parmesanost , riven 1 paket bacon 700 gram gösfilé , färdiga filéer 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad salt 1 odefinierad smör Garnering 1 knippa(en) persilja 1 st citron(er) Köp receptet
Foliekokt gös

Foliekokt gös

Härom kvällen lyckades ha med bedriften att dra upp en gös ur en av våra mörka småländska sjöar. Givetvis var vi tvungna att ta tillvara på gösen på allra bästa sätt, kokt i sitt eget spad förstärkt med citron, smör, vin, salt och peppar
Gös med skaldjur och rotfrukter

Gös med skaldjur och rotfrukter

200 g gösfilé. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i bitar och löken i halvor. Lägg dem i en långpanna
Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

600 g gös, filead 500 g färskpotatis, små förkokta (eller delikatesspotatisar) 2 knippe salladslök 1 knippe dill (stor knippe) 500 g körsbärstomater (på kvist) 1 fänkål 5 citroner Ernsts fisksalt (eller salt och peppar) peppar 200 g smör 4 dl crème fraîche 4 msk olivolja färsk pepparrot