Gåslever recept

2 Spara
Gåslever på toast med hemgjord Sauternes gelé

Gåslever på toast med hemgjord Sauternes gelé

Med ett passande sött dessertvin i glaset blir det här ett mycket lyckat äktenskap. Gåslever i block. Värm försiktigt vinet i en kastrull
14 Spara
Snittar med gåslever och syrad rödlök

Snittar med gåslever och syrad rödlök

Bred på gåsleverpaté och toppa med den syrade löken. Gåslever är en riktig delikatess som passar utmärkt som tilltugg
5 Spara
Tournedos rossini

Tournedos rossini

Jag serverade tillsammans med baconfrästa bönor och krispiga färskpotatischips. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
3 Spara
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
2 Spara
Rökbakad pizza på grillen & rökt bacon

Rökbakad pizza på grillen & rökt bacon

När man håller gåslever i ena handen och en bajsblöja i den andra, och det är faktiskt ganska härligt att de världarna får mötas ibland
2 Spara
Portvinsmarinerad anklever med sparriscarpaccio

Portvinsmarinerad anklever med sparriscarpaccio

Rensa gåslevern och grava den i salt, nymalen vitpeppar, portvin och madeira. Honung. Portvinsmarinerad anklever
2 Spara
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. Brödet som också serverades till såg fantastiskt ut, men jag avstod och tog ett glas sydfranskt rosévin i stället
2 Spara
Snabb cassoulet med kyckling

Snabb cassoulet med kyckling

Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
2 Spara
Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Under mitt liv har jag har uppskattat att äta allt från den finaste gåslever till en torkad fisk i en hydda i Afrika
1 Spara
Ostron på tre sätt

Ostron på tre sätt

Tillsätt 12 cl grädde. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
0 Spara
Sunday Champagne Brunch på Indigo Pearl!

Sunday Champagne Brunch på Indigo Pearl!

Gåslever som smälter i munnen o fri champagne. Man pekar ut vilket kött man vill ha, oxfilé, lammracks, entrecote mm mm mm så grillar de medan man tar sås, grönsaker o alla tillbehören på buffén
0 Spara
Recept och vintävling – förberedelser del 1

Recept och vintävling – förberedelser del 1

Andra kombinationer som omnämns är ost, gåslever eller choucroute, en typ av fransk surkål som serveras med fläsk eller korv
1 Spara
Färsk gåslever med stekta persikor

Färsk gåslever med stekta persikor

Lägg den i en skål, tillsätt kryddor, madeira och konjak, täck över den och marinera i kylen över natten och vänd den då och då på kvällen och på morgonen
3 Spara
Gyulai – godaste ungerska korven

Gyulai – godaste ungerska korven

), paprikapulver, parprikakrämer, gåslever, bigaråsylt, kvittenssylt, kastanjepuré, godis & snacks som grillade jordnötter i karamell, császármorzsamix
1 Spara
Jullunch 2012, en minnesruna

Jullunch 2012, en minnesruna

gåslever på toast. Rik, frisk och ung, härligt brödig med en perfekt elegans och underbar mineralitet som gifte sig som en smäck med gåslever på toast och ål från bondens marknad samt lax på julbordet men även med skinka, sylta mm
0 Spara
Bröllopsdag

Bröllopsdag

Dessutom (bäst av allt) hade han med sig lite goda korvar och en burk gåslever. I går var det hela 8 år sedan vi gifte oss
0 Spara
Retour en Suède

Retour en Suède

Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
0 Spara
Ett hundliv till sjöss

Ett hundliv till sjöss

Detta resulterade med jämna mellan rum i smärre explosioner av låt oss säga "återanvänd gåslever" på de kritvita heltäckningsmattorna
0 Spara
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Maken åt en förrätt med en skiva grillad blodpudding, stekt gåslever, vattenkrasse och äppel-och-vanilj-chutney
0 Spara
Château du Levant

Château du Levant

Serveras vid cirka 10°C till grönmögelostar, gåslever eller till desserter. Jag har verkligen längtat efter grönmögelost och Gardo Morris Noble Riesling, men det har inte blivit av
0 Spara
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). God morgon
0 Spara
Lyxfrukost i förorten

Lyxfrukost i förorten

Astrakan äppelcider torr och Astrakan äppelcider halvtorr tillsammans med lite smörstekt toast med gåsleverpaté
0 Spara
Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för
0 Spara
Matrelaterad historia - blandat

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill
0 Spara
Home sweet home

Home sweet home

Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta. Det fina med att resa bort, är den motivation en får när en kommit hem
0 Spara
Last stop: Paris! Del 2

Last stop: Paris! Del 2

Karameliserad gåslever med grillad röd paprika, så sjukt gott att jag nästan ville dö av lycka. Den bestod av romansallad, haricotsverts, kronärtskockor, gåslever, rostad lök och en dijondressing, som var helt helt helt perfekt
0 Spara
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
0 Spara
Socker- och glutenfria chokladbiskvier

Socker- och glutenfria chokladbiskvier

På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
13 Spara
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen
57 Spara
Nyårsmeny - Oxfilet med fikon och gåslever, vitlöksfrästa brysselkål samt rödvinssås med fikon/balsamico - Creme på passionsfrukt och vit choklad

Nyårsmeny - Oxfilet med fikon och gåslever, vitlöksfrästa brysselkål samt rödvinssås med fikon/balsamico - Creme på passionsfrukt och vit choklad

* Lägg upp oxfileten på ett kronärtskockshjärta, dekorera med de avkokta fikonen på ena sidan och en klick fin gåslever på andra sidan
8 Spara
Ungersk trerätters: med gåslever, pörkölt med galuska och gundelpannkakor med morfar, moster E. och herr C. på  besök.

Ungersk trerätters: med gåslever, pörkölt med galuska och gundelpannkakor med morfar, moster E. och herr C. på besök.

Det tog ett tag innan vi hittade huvudingrediensen till förrätten, gåslevern. Nu vet vi att för att kunna skära fina skivor i gåslever bör den ha passerat kylskåpet under några timmar
37 Spara
Fredagstips!

Fredagstips!

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
17 Spara
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan. Min gåslever var perfekt. För något år sedan var vi i Paris och jag blev magsjuk efter en middag med gåslever
8 Spara
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
6 Spara
Så klart...

Så klart...

Vanligt på förrättsmenyn är gåslever, något som vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle prova eller inte
3 Spara
Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
2 Spara
Nyårsdagen - Retro 80-tal!

Nyårsdagen - Retro 80-tal!

Vickningen bestod av crostinis med gåslever och idag är jag 2 kg tyngre men det var det värt. Ja vänner,Då har vi firat in 2011 och vi gjorde det på allra bästa sätt med snittar med laxcarpaccio, skagenröra och kräftröra
2 Spara
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar. e serveringSkånsk äppelkaka med hemkokt vaniljsåsHär kommer recept till den underbara gåslevermoussen
1 Spara
Två trevliga vita viner och några passande recept.

Två trevliga vita viner och några passande recept.

 Tänk Alsace-köket som till exempel kryddiga korvar, gåslever och smakrika fiskrätter.  . Idag tänkte jag tipsa om några trevliga vita viner som vi gärna bjuder på här hemma
1 Spara
Rödkålssallad med hallon och balsamico

Rödkålssallad med hallon och balsamico

Jag har gåslever från Paris på mitt julbord i år och då torde denna lite söta sallad med hallon passa utmärkt
1 Spara
Clubba

Clubba

Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Men när jag stod där vid charkdisken och insöp atmosfären av goda patéer, korvar, oljor, kryddor, kantareller och lingon så fick jag syn på en liten burk gåsleverpastej för en överkomlig summa
0 Spara
Restaurang Lyon

Restaurang Lyon

Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika. Vi firade våra 18 år tillsammans igår på en fransk restaurang i Helsingfors
0 Spara
10-rättersmiddag del 1 -Crostini

10-rättersmiddag del 1 -Crostini

Vi serverade med tapenade och med gåslever. Använd ett enkelt recept på vitt bröd för baguetter, tex ur vår kokbok
0 Spara
Ingen mer EFIT ikväll - UPPDATERAD

Ingen mer EFIT ikväll - UPPDATERAD

Nu har vi hunnit till våra huvudrätter och jag provade på en ny rätt, kalvkött Orlow med gåslever och ost
0 Spara
Bröllop

Bröllop

)VarmrättenDen orange purén var antagligen morot så det mesta av den fick stanna kvar, men ovanpå låg en klick jättegod gåslever
0 Spara
Bloom in the park Malmö

Bloom in the park Malmö

Efter fiska smaker var det tid för gåslever & glass. Gillar ni som jag att få en matupplevelse utöver det vanliga
0 Spara
Druvan 2 i Munskänkarnas regi – Vinprovning 1 med Pinot Gris, Gewürztraminer och Viogner

Druvan 2 i Munskänkarnas regi – Vinprovning 1 med Pinot Gris, Gewürztraminer och Viogner

gåslever, fågel, ljust kött, småvilt, sallader & smakrika fiskrätter. Pinot Gris, Gewürztraminer & Viogner i glasen
6 Spara

Gåslever crostini med marinerat äpple

Till förrätt överraskade S mig med tunna, tunna äppelskivor på gåslever. Ingredienser 1 burk (200 g) gåslever parfait (Bloc
4 Spara

Gåslever med äpple och päron

Toppa gåslevern med fruktblandningen. Rosta ljusa brödskivor. Skär bort kanterna. Skär tunna skivor av gås- eller ankleverpatén och lägg på brödet
2 Spara

Falsk Gåslever

Smält gelatinet med vinet, spriten & sockret på låg värme. Blanda upp leverpastejen med mjukt smör, vinblandningen, valnötterna, salta & peppra
9 Spara

Toast med gåslever, marinerad honungsmelon och Calvadosgelé

Förvara gåslevern i kylskåpet fram till serveringen, den smakar bäst kall. Lägg gåslevern på brödet och strö över finhackad gräslök
1 Spara

Sallad på gåslever, hummer och löskokta ägg

Skär gåslevern i skivor och riv försiktigt äggen i två delar. Arrangera äggen och hummerköttet på fatet, lägg gåslevern överst och häll över den sparade dressingen
4 Spara

Den Italienska Julmaten

), stek,anka, gåslever, en del äter kalkon men det är importerat från USA, listan kan göras jättelång
3 Spara

Tournedos Rossini

Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos
1 Spara

Plankstek – fatányéros

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
1 Spara

Det blev bara pannkaka av allt...

En orgie i god mat och goda viner, första platsen tar gåslever med champagne och tätt efter kommer en alldeles gudomlig Boeuf Bourgogne Mums
1 Spara

Stekt unggås

Gåslever, muskelmage, äppleskivor, och katrinplommon, kokas var för sig. Gåslever och muskelmage i lite saltat vatten
0 Spara

Win Dinner for 6

Renkalvfilé & gåslever för 6 personer från B Andersson Fågel & Vilt. Tävlingsdax. Pris. Renkalvfilé & gåslever för 6 personer från B Andersson Fågel & Vilt
0 Spara

Tournedos Rossini

Stek tournedos och garnera med gåsleverskivor och tryffel. gåslever. Börja med att göra såsen. Hacka och fräs löken
0 Spara

"Hummer ovan molnen, men det är till torsken jag längtar!"

Förstaklassflygets lyxservering ovan molnen med hummer, gåslever, champagne. Rapphönsbröst, musselpaté och flamberad gåslever vareviga dag - bevare mig väl
0 Spara

Nyårsmeny

Gåslever på toast med Kalamataoliv. Jag ber om ursäkt, kära läsare, för en lång tystnad. Det har varit mycket arbete, en knäoperation och så jul
0 Spara

Skåprens med syrad herr gurka - trattkantarellsoppa med friterad kronärtskocka & gåsleverdumpling

Lägg en bit gåslever i mitten och pensla kanterna med lite vatten. gåslever. Mixa ingredienserna till dumplingsdegen i en matberedare
0 Spara

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 3

Servera riktigt varm med några skivor stekt gåslever, buljongkokt hjärta och kräva (muskelmagen) och ugnsstekta äppelringar