Förra året gjorde jag den för första gången, då med saffransglasyr och nu mednötter och tranbär. Fjolårets tryffeltårta med choklad och saffran tyckte jag var något för söt så i årets variant drog jag ner andelen socker med hälften
Jag väljer ändå att blogga om det som en lucka i min adventskalender eftersom jag bakade det igår med en plan om att frysa in åtminstone halva brödet, ta med det ner till Skåne där vi ska fira jul, och tina det lagom till julafton
Har man inte tillgång till det så går det utmärkt att hälla upp i en vanlig form för att låta stelna och sedan antingen skära i bitar eller ta ut former med små pepparkaksmått
Dadlar med ädelost. Det är ju julfest med jobbet i kväll så då vill jag inte ha bilen. Så här länge brukar jag inte vänta med att äta första julbordet för året, så det ska bli så gott
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. I år kör jag med både kessella och vetesur (och lite, lite jäst för säkerhetsskull) och dessutom gick jag tillväga och gjorde degen i två steg på samma sätt som med minisemlorna
Det är väl värt att fira med en enkel men supergod efterrätt. Pannacotta är ju så himla enkelt att göra, framför allt om man använder gelésocker, och om man kryddar dem med julkryddor så blir det bästa efterrätten i jultider
blandade frön och kärnor att toppa med, exempelvis solrosfrön, linfrön och blå vallmofrön. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön att toppa med
Spola av köttet med kallt vatten. Låt koka upp på nytt och skumma väl med en hålslev. Skär lök och morot i mindre bitar och lägg ner bland köttet tillsammans med kryddorna
Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. 200 g blandade nötter. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.