Pudra över mjölet och tillsätt sedan grädde och mjölk. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Ekologiskt nötkött, gås och anka går bra. Jag försöker undvika pastöriserade komjölksprodukter. Men ekologisk opastöriserad mjölk använder vi ibland hemma då vi lagar mat
Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille. Sen till det en vanlig vit bechamel sås(smör, mjöl, mjölk, salt och vitpeppar) och så stekt fläsk
Spränga - Rimma, till exempel anka eller gås, före kokningen för att förhöja smaken. Enkelpanering – vända råvaran först i vatten, mjölk eller uppvispat ägg och sedan i mjöl eller ströbröd
Grå Gåsen i Burgsvik har vi inte besökt tidigare. Rör ner mjöl och mjölk och äggen ett i taget. J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna
Några särskilda favoritställen var Furillen-halvön med sin häftiga miljö där kalkstensindustri drevs förr, Rute Stenungsbageri vars levainbröd och kardemummabullar är fantastiskt goda, Hablingbo Creperie beläget vid en landsväg i ett gammal häststall och Gåsens Lada där TV-programmet "Så mycket bättre" spelas in