Fräs lök och kål i gåsflott. Strimla rödkålen, riv äpple och strimla löken. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipset från mig rosastekt gåsmed rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Låt rosmarinen och vitlöken steka med. Skala och klyfta löken. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Med andra ord skulle det inte vara någon katastrof om jag misslyckades, det vore trist med en färska anka som kostade betydligt mycket mer
En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan
Ekologiskt nötkött, gås och anka går bra. Använd rikligt med oljor och varje dag. lök av alla slag, vitlök, chilipeppar, spenat, gröna grönsaker, sötpotatis, morötter och linser
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk medlök samt salt lax
Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom