Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Jag har ätit gädda för första gången i mitt liv. De som fick följa med var färska kryddor (basilika och mynta) samt alla mina egensådda paprikaplantor (skrolla nedåt för att läsa hur du sår dem själv)
Med sina läckra aromer av mineral, syrlig frukt, grön paprika och fläder är det ett perfekt matvin. Inte minst till gädda som passande nog är den svenska översättningen av namnet brochet
Strö över majs och paprika. Slängde ihop detta innan vi forTaco pastagratäng4 portioner kokt pasta400 gr köttfärs1 påse tacokryddamajsHackad röd paprika200 g creme fraiche2 dl riven ost1 brk krossade tomaterchilisåssambal oelekGör så härStek upp köttfärsen och häll i tacokryddan+ lite vatten(står på påsen)
MSC märkt torsk, gädda eller sejfilé). MSC märkt torsk, gädda eller sejfilé). Dessa supergoda asiatiska fiskbollar har vi nu lagat några gånger under vintern men har inte velat lägga upp receptet på bloggen förrän nu när det kändes färdigutprovat
Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller aborre. 1 röd paprika. 1. Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur
Bryn purjon och paprikan. Gädda i ugnen ca15-20 min i 225 grader. 1 röd paprika skäres i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre munsbitar efter tycke o smak