Gädda med hummersås recept

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Krossa klorna med en nötknäppare. Hummersåsen. Flambera med cognacen men se upp så inte elden tar sig upp i fläkten, smaksätt sen med cayennepepparen
Gäddfärs med hummersås & pressad pepparrotspotatis

Gäddfärs med hummersås & pressad pepparrotspotatis

Fördelen medgädda är att den är i stort sett gratis. Gädda hör tyvärr till en dom mest underskattade matfiskarna, mest beroende på att den anses ”benig” och tillhör epitetet skräpfisk
Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Vi hade rejält medgädda, nästan två kilo fryst gädda som tinat under natten. Som jag skrev tidigare ska här lagas gäddqueneller medhummersås

Queneller med hummersås

 Servera quenellerna medhummersåsen, kokt pressad potatis och grön sparris eller sockerärter. Späd med grädden