Det är milt och lent, men fylligt och smakrikt. Börja med tomatsåsen. Visst känns det lite som om barndomen återvände när smaklökarna träffar de milda köttbullarna och den varmt kryddade tomatsåsen
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i tomater, vatten, buljongtärning, peppar och honung
Låt det ta längre tid än du kanske tror och sänk värmen om det behövs – det spelar stor roll för att löken ska få fyllig och mild smak istället för bitter och skarp
Rör ner tomatpurén och pressad vitlök och låt det brynas med löken (tomatpurén får en fylligare och sötare smak när den bryns, var dock försiktig så den inte bränns)
Låt tomatsåsen stå länge på spisen och bubbla, ju längre desto godare och mer fyllig smak. En härlig italiensk amore-middag med riktigt mustig och smakrik tomatsås som fått puttra länge på spisen
Köttbullar med italienska smaker i en god och fylligtomatsås. Har gjort ett liknande recept för ett tag sedan, men då stekte jag inte köttbullarna först utan slängde direkt ner dom i grytan med tomatsåsen, där dom fick koka sig färdiga
Saftiga frikadeller passar fint i en härlig tomatsås med en djup och fyllig smak. Tomatsås. Saftiga frikadeller passar fint i en härlig tomatsås med en djup och fyllig smak
Det blev fylliga och varma smaker – och helt andra köttbullar än de svenska. Tomatsås. Det är en aromatisk och fyllig krydda som smakar som en lite starkare paprika med aningen rökta och salta toner