7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2 msk olja, tex rapsolja eller smält kokosolja. 25 g jäst. 1,5 msk honung eller agave (uteslut eller tillsätt mer efter smak)
Nattjästa Fullkornsfrallor. Nu kanske jag är en överdrivet entusiastisk frukostätare men jag börjar i alla fall ofta fundera på frukosten redan kvällen innan och det är också då jag också upptäcker att vi inte har något bröd hemma
Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor med teff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen
Läs mer om min egen naturligt glutenfria mjölmix som du blandar själv av bara tre ingredienser och testa även det här receptet på glutenfria fullkornsfrallor
Läs mer om min egen naturligt glutenfria mjölmix (utan vetestärkelse eller annan ren stärkelse) som du blandar själv av bara tre ingredienser och testa även det här receptet på glutenfria fullkornsfrallor
I min lilla lätt, lättare, lättast-serie för brödbak har turen idag kommit till mellanvarianten. Bröd som ska bakas ut men bara jäsa en gång, och det på natten medan du sover
6-8 fullkornsfrallor. Lägg färsen i en bunke, dra av bladen från timjanstjälkarna och finhacka dem, tillsätt dem sedan i färsen tillsammans med en färskpressad vitlöksklyfta, blanda detta noggrant för att få örterna och vitlöken spridda i köttet