Ansa och skär svampen i mindre bitar. svamp, t ex skogschampinjoner. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling
Kantarell och konjaksreduktionen kom till på så sätt att jag använde mig av vätskan från de frysta kantarellerna som jag reducerade med en skvätt konjak och några droppar soja
Vi har provat ett antal färdiga frysta rätter och även en del färska typ Gooh. Mer svamp. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. Lägg smöret i stekpanna och fräs lök, svamp och brysselkål tills allt gottat ihop sig, salta och peppra
Skiva svampen och hacka löken. Stek dem tillsammans tills löken blivit blank och svampen krympt. 200 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp. 200 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp
Servera svamppannan med potatis och broccoli. 2 msk frysta lingon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
-150 gram frysta och förvällda trattkantareller. 150 gram frysta och förvällda trattkantareller. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Gör sedan på lite olika sätt beroende på om du använder färska eller frysta champinjoner. Dagens recept får bli denna matiga zucchinigratäng med svamp och keso