Frystlimetårta (12-16 bitar). En av mina favorittårtor är det här. Någon sa en gång när jag bjöd på tårtan att det är som en kombination av glasstårta och cheesecake
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Riv mandelmassan och rör ner äggvitorna. Häll ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter
Ta ut tårtan ur formen medan den fortfarande är fryst och placera på ett serveringsfat. Ljuvligt syrlig limemousse och en söt crispbotten med vit choklad
Frystlimetårta. . Ja jösses amalia, nu är det faktiskt snart midsommarafton. Och vad ska man äta då. Ja de flesta av er har kanske redan planerat färdig vad ni ska äta
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Frystlimetårta 2 st citroner. För ett tag sedan var jag med min son en hel dag i hans skola. Jag har varit med min son en dag varje termin sedan han började på förskola, vidare i förskoleklass och nu i grundskolan
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och vallmofrön. Blanda väl. 2. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 l