Födelsedagstårta i rosa/blå nyanser
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 stycken)
  • 300 g smör, rumstempererat
  • 5 dl strösocker (eller stevia strö)
  • 7 äggvitor från små ägg (eller
  • 6 från stora) rumstempererade
  • 5 tsk vaniljsocker (eller 2.5 tsk vaniljpulver)
  • 9.5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk rumstempererad
  • röd
  • och
  • med
  • 6 skålar Rör i lite, lite röd färg med en tesked i andra skålen (jag hade inte någon färg i först skålen). Fyll ev. på med mer färg tills du är nöjd med den första rosa nyansen. Tillsätt färg i de andra två skålarna så att smeten för varje skål får en fylligare rosa färg. Skål nummer fem tonade jag med blå färg i det röda/rosa. Och i skål sju tog jag blå färg som bas och tonade med lite röd färg för att få en blåbärsliknande nyans.
  • Smörkräm
  • 4 ägg
  • 400 g osaltat smör
  • 1-5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk hallonsylt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.