2 frysta fileér. Tina laxen och skölj den i kallt vatten, skär bort det bruna laxfettet på ryggsidan om det är kvar, torka fileerna med hushållspapper, mortla flingsalt med strösocker och krydda blandningen på båda sidor, låt stå och grava på sig gärna några timmar
Tina den frysta sparrisen, eller ansa den färska och bryt bort den nedre hårda delen. Salta och peppra laxen och lägg på 3–5 sparrisstjälkar på varje skiva
Laxrulle med ostfyllning. Fyllda champinjonhattar 75 g leverpastej bredbar 1 msk vispgrädde 12 st champinjoner stora Räkkrustader krustaderna räkost räkor dill Laxrulle med ostfyllning lax ca 150 g tunt skivad kallrökt 150 g philadelphiaost gräslök Olivbollar 100 g smör eller margarin 1
Skär den i bitar medan fortfarande är fryst. En trevlig förrätt, eller som del av buffébordet. Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård
Till förrätt hade jag gjort hummersoppa där jag använde mig av fryst hummer. (blir ca 1 liter soppa)2 frysta humrar, tinade3 dl/200 g tärnad morot 2 dl/150 g hackad gul lök 1 dl/100 g tärnad rotselleri 1 msk tomatpuré 1 tsk gul curry 2 vitlöksklyftor, finhackade2 ½ msk konjak 3 ½ msk rött portvin 5 dl vatten 3 dl torrt vitt vin 1 ½ + 1 ½ dl vispgrädde 1 dl crème fraichemaizena majsstärkelse ½ tsk salt cayennepepparpaprikapulverKlyv hummern och plocka ur köttet i stjärt och klor. 2 frysta humrar
grön sparris, delade i mindre bitar (fryst tinad funkar toppen). Samt frysta blåbär som fick sig ett snabbt uppkok så de blev lite mosiga och serverades till som en sås
Låt gärna laxrullen vila en stund innan den skärs upp. 300 g skinn- och benfri lax, som varit fryst i 48 h2 msk koncentrerad fläderblomsaft½ citron, rivet skal och saft2 krm salt1 krm strösocker½ krm svartpeppar1 rödbeta, skalad och tunt hyvlad1 polkabeta, skalad och tunt hyvladdillkvistar Senapscreme. (ca 30 bitar)500 g lax med skinn (ska ha varit fryst 48 h, men annars så färsk som möjligt före infrysning)½ dl strösocker½ dl salt½ tsk grovt krossad vitpeppar2 tsk grovt krossad rosépeppar1 dl hackad dill2 färska rödbetor, skalade och fint rivnaLägg socker, salt, peppar och dill i en påse
Frysta desserter är ofta lagom mäktiga efter maten tycker jag och denna var riktigt fräsch i smaken. Nu är det bara några timmar kvar på tävlingen, så har ni inte bestämt ännu vilket förkläde ni önskar er så är det hög tid nu