Fryst jordnötspaj
sophiaasarar
sophiaasarar

Fryst jordnötspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • 8 st dadlar
  • JORDNÖTSFYLLNING
  • 230 g jordnötssmör
  • 3 st bananer, mogna
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g kokosolja
  • 2 msk agavesirap (kan uteslutas)

Beskrivning

    BOTTEN

    Lägg cashewnötterna och kokosflingorna i en matberedare och mixa dem tills de är fint hackade.Tillsätt resten av ingredienserna till bottnen och mixa till en smulig deg.

    Tryck ut degen i en rund form, ca 20cm i diameter.

    JORDNÖTSFYLLNINGEN

    Lägg bananer och jordnötssmör i matberedare och mixa till en jämn kräm. Tillsätt övriga ingredienser och mixa mycket noga så att det blir en helt jämn smet.

    Häll över smeten i formen och bred ut den ordentligt i kanterna.

    Frys pajen i minst två timmar eller tills den är fast i konsistensen.

    Nu kan du täcka formen med plast och fortsätta att ha den i frysen eller ta upp och servera. Den klarar sig fint i kylskåpet i någon timme efter att den har varit fryst. Men den tinar fort och går relativt lätt att skära även fryst ifall du bara vill plocka upp en portion eller två.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.