Skilj vitorna och gulorna. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg gulorna i en skål och blanda med strösocker, vaniljsocker, créme fraiche och rivet citronskal, rör till sist i den pressade saften från citronen och rör om
Denna citronpaj var riktigt, riktigt god. Alltså tack ViktVäktarna. Tydligen kan man även göra två på en gång och frysa in den ena till senare tillfälle enligt ViktVäktarna
Lägg de frysta hallonen i en gryta och slå på vatten. Nu är det lite sedan vi serverade er en smarrig efterrättspaj men det ska vi råda bot på idag tillsammans med en citronpaj
Låt ev frysta bär tina lite i rumstemperatur. Citronpaj med marängtäcke. Citronpaj med marängtäcke. 1 l blandade bär t ex svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär (gärna frysta)3 msk råsocker4 msk vaniljvodka, rom eller favoritlikör1 dl yoghurt av medelhavstyp1 tsk vaniljsocker1 msk florsocker1/2 dl mellangräddeTill servering1 dl flagad rostad mandel10 blad färsk pepparmynta eller torkad pepparmynta (10 blad motsvarar 1 tsk torkad)
Med denna citronpaj får middagen en lätt, fräsch och syrlig avslutning. Den här citronpajen gjorde vi i skolan när vi tillagade en 8 rätters avsmakningsmeny. Grädda sedan skalet fryst på 200 grader i ca 7 minuter. Grädda sedan skalet fryst på 200 grader i
SPÄCKAD YTTERFILÉ & CITRONPAJ. 2 dl blåbär, färska eller frysta. 2 dl blåbär, färska eller frysta. Fredagsfeeling levereras här tillsammans med receptet på den utlovade blåbärspannacottan