Glass med frystäpple och stekt rågbröd är ett sådant recept. Riv de frysta äppelklyftorna. Skär äpplet i klyftor, kärna ur och stoppa in i frysen en stund innan
byt ut äppelkompotten mot frysta bär – låt då dessa tina först och häll av så mycket vätska du kan. Så, här får ni en favorit från förr… jag vet inte var jag fått receptet ifrån och det är lite mer jobb med dessa än andra muffins eftersom det är äpplekompott och strössel som skall göras också, men gott är det och värt varenda sekund av arbete…
Jag använde färska blåbär men det gå bra med frysta också. Dagen idag startade med en mysfrukost i vanlig ordning och den innehöll bland annat en äpple och blåbärsshot
Ett tips är att frysa in äpplena innan vilket ger en bättre konsistens och smak. 100g fruset äpple helst rött (ej sura äpplen)50g kesella/kvarg 1 %40g 1 skopa vaniljprotein1/2 tsk guarkärnmjöl1/2 tsk kanel1/4 tsk stevia1 dl mineralvattenEnergi254 kcalProtein36,6 gKolhydrater18,1 gFett3,7 gGör så här. 100g fruset äpple helst rött (ej sura äpplen)
Ta fram en blender och lägg i 1 skalad kiwi, 1 äpple (helst typ granny smith), fryst mango, 3 cm gurka, en lite färsk ingefära, 2 nävar spenat, 2 dadlar, 1 msk chiafrön, saft från 1 lime och 2-3 dl vatten. 1 äpple
Om kalkonen är fryst så ska den tinas innan vilket kan ta ett dygn. 2 dl finsmulat vitt bröd2 dl calvados1 msk salt1 tsk peppar2 st gula lökar, finhackade3 st äpplen, finhackade2 dl färska örtkryddor (ex. 2 äpplen. 2 lökar 2 morötter 2 äpplen 5 torkade enbär