Ett riktigt gott bröd, fullproppat med nötter och frukt. Lite framförhållning krävs då man ska göra en fördeg och lägga frukten i blöt dagen före, annars är det busenkelt
Jämna sedan till och strö över lite rågmjöl. Tillsätt frukt och nötter och blanda till en jämn smet. 180 gram (ca 33 dl) rågmjöl. 120 gram torkad frukt (russin, aprikoser, fikon). 180 gram (ca 33 dl) rågmjöl. 120 gram torkad frukt (russin, aprikoser, fikon)
100 g (1 ½ dl) rågmjöl. 1 dl blandade torkade frukter). Dag 1 kväll. Blanda samma allt snabbt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timma
2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong