Mandel. Blötlägg fruktenoch låt stå lika länge. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
Ett recept ur boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Smält då chokladen i vattenbad och doppa bollarna i den med hjälp av en gaffel
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
I bland byter jag ut nötter, torkad fruktoch mjölsorter. Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. En stor fruktkaka som räcker till många blev det av den här satsen
Skala fruktenoch dela i mindre bitar, skölj och grovhacka grönkålen. Smoothien blir i mitt tycke tillräckligt söt av all frukt, men om du vill kan du tillsätta en aning flytande honung, yaconsirap eller agavesirap
* Det är en sak att kalla råa rotfrukteroch grönsaker för råkost. I klassikern Sju sorters kakor finns ett avsnitt som heter Utan ugn fyllt av recept på kakor och sötsaker som alltså inte gräddas i ugnen