De är grova och mättande och perfekt som mellanmål på eftermiddagen när man börjar bli lite trött. Grova scones med nötter och fruktCa 20 st8 dl vetemjöl8 dl dinkelmjöl4 tsk bakpulver2 tsk salt200 gr smör4 dl filmjölkca 2 dl grovhackade valnötter/osaltade pistagenötter/hasselnötter ca 1 dl gula russinca 1 dl torkade tranbärBlanda alla torra ingredienser (även de torkade frukterna), fördela smöret med fingrarna så det blir en grynig konsistens
Jag bakar och jag bakar, och försöker variera mjölsorter, frukt, frön, nötter och allehanda pulver så att jag ska få i mig en så innehållsrik mix som möjligt
Servera med kall mjölk och komplettera med en bit frukt. Jag är KÄR i kringlor och kan inte tänka mig något mera sommrigt än kringlor o flädersaft på en filt vid en vägkant, någonstans påväg från loppmarknad eller annat trevligt sommarnöje
Ett riktigt gott bröd, fullproppat med nötter och frukt. Lite framförhållning krävs då man ska göra en fördeg och lägga frukten i blöt dagen före, annars är det busenkelt
Lägg frukterna på ett smort ugnssäkert fat eller i en ugnssäker smord form. Gratinera frukten några minuter högt uppe i ugnen tills chokladen börjar bli ljusbrun men inte bränd
Blanda i torkad frukt, russin och/eller nötter om så önskas. se så har vi tagit fram ett toppen recept till skolstarten, grova frallor som är perfekta att ha i frysen