eller tranbär. 2 dl ljust bovetemjöl2 dl teffmjöl alt quinoamjöl, sojamjöl, amaranthmjöl eller hampamjöl1 dl boveteflingor1 dl hirsflingor1 dl quinoaflingor½ dl chiamjöl ½ dl ljusa eller mörka linfrön½ dl skalade hampafrön½ dl nyponskalmjöl1 dl pumpakärnor1 dl torkade lingon eller tranbär1 tsk salt2 tsk bikarbonat2 ägg½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja5 dl sojayoghurt - alternativt vanlig eller LF fil eller yoghurt för den som tål mjölkprodukterVispa ut fiberhusken i vatten i en skål, och låt stå och svälla 10 – 15 minuter
1 dl tranbär. Smörj två avlånga 1 ½ liters bakformar. Blanda alla torra ingredienser väl i en degbunke. tilsätt sirap och filmjölk Rör samman till en jämn smet