Den är mest en gulaktig gegga som beter sig som en lätt skärskadad majonnäs, och inte blir den bättre i ackompanjemang av trött och sladdrig frityrsmet
Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang. Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart
Jag vet inte om den onyttiga frityrsmeten förtar fiskens nyttighet. En favorit i repris. Vi serverar med ris, sallad och inlagda grönsaker (se recept separat)
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Sätt på riset först så det är klart i tid. 1kg Scampi, (som inte odlas där den skövlar regnsskog)4l Friteringsolja (som kan återanvändas om den filtreras)Jasminris, att servera till Frityrsmet. 7dl Annanasjuice1,2dl Risvinäger0,75dl Strösocker0,75dl Chilisås1msk Tomatpuré3msk Maizena Curryräkor. Tag undan 1/3-del av frityrsmeten till bananerna så behöver du inte doppa i samma smet. 1,2dl Ris
Börja med att blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten. Trots det har utbudet av vegetariska och veganska TV program varit väldigt skralt och smalt
I en av centrala Stockholms saluhallar ligger denna japanska restaurang som visar att en riktigt bra frityrsmet är det som lyfter en redan mycket bra sushi till ännu högre nivåer